Bent u inkoper? Aanmelden | Inloggen
Onbetwist de caravan specialist!

Recreatrader.nl

van 5
4.9

17

Klanten beoordelen ons met een:
Klantenbeoordeling:
Vul het kenteken van uw caravan in

NL

Kenteken onbekend?

Omdat ook uw Caravan het beste verdient bij de verkoop, net als u. Gratis, Persoonlijk en Succesvol sinds 2003

 •  Ontvang vrijblijvend het hoogste bod <24 uur
 • Uw caravan binnen enkele minuten aangemeld
 • Snel en gemakkelijk, 7 dagen p.w open tot 22:00
 • Heeft u hulp nodig? Klantenservice: 085-0703117
 • 100% Gratis service. Veilig & vrijblijvend sinds 2003
 • Uw caravan gratis opgehaald in heel Nederland
1

Bel ons of vul het formulier in

Eenvoudig en snel

2

Ontvang geheel vrijblijvend een bod

Binnen 24 uur reactie

3

Indien akkoord ontvangt u de overeengekomen prijs

Landelijk kostenloos bij u afgehaald!

Caravan Koerslijst Waarde
caravan koerswaarde

Caravan Koerslijst Waarde is niet meer van deze tijd.

Caravan koerslijst waarde? Wanneer u uw caravan gaat verkopen, of op zoek bent naar een nieuwe caravan, dan is het natuurlijk altijd interessant, om te weten wat u voor de huidige caravan kunt krijgen. Wat is uw caravan nog waard? Het is lastig om direct een antwoord te geven op die vraag, omdat het van verschillende factoren afhankelijk is. Bij RecreaTrader.nl zijn wij heel transparant over de  waarde van uw huidige caravan. Toch kunt u zelf ook een goede inschatting maken van de waarde van uw caravan. Wij leggen u het proces graag even uit.

De waarde van uw caravan is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De leeftijd van de caravan
 • Het merk van de caravan
 • De indeling van de caravan
 • De staat van het onderhoud
 • Schades op uw caravan
 • Aanwezige ( gemonteerde ) accessoires

Een nieuwere caravan levert meer op, dan een oudere caravan, dat is vrij logisch. Ook het imago van een bepaald merk speelt mee. Tevens speelt de indeling ook mee, daarbij zijn er indelingen die op een bepaald moment erg in trek zijn. Daarbij kan de aanwezigheid van een kinderkamer  met stapelbed al een groot verschil maken in de waarde en de populariteit/ verkoopbaarheid. Uiteraard is met name de staat van de caravan belangrijk. Daarvoor adviseren wij niet voor niets, om elke twee jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij uw caravandealer.

Hoe belangrijk zijn de gemonteerde accessoires?

De aanwezige gemonteerde accessoires spelen ook een rol bij de waardebepaling van uw caravan, maar niet elke accessoire is even belangrijk. Een reeds gemonteerde Mover is momenteel zeer geliefd en dat heeft uiteraard waarde bij de verkoop. Dat geldt ook voor een boiler en een fietsendrager (al is het dan wel belangrijk tegenwoordig, dat deze geschikt is voor elektrische fietsen). 

 

Voortenten en luifels zijn ook zeer populair bij kopers van een gebruikte caravan. Een airconditioning is echter weer iets minder interessant voor de gemiddelde kampeerder. Hierbij is de aankoop van een airco is wel een grote investering, maar niet elke koper vind dit belangrijk en heeft er, daardoor geen extra geld voor over helaas. 

Marktwaarde vs koerslijsten 

Vroeger keken we voor de waarde van een caravan vooral naar de alom bekende lijsten, zoals de ANWB koerslijst. Ook nu zijn deze nog in gebruik, maar we willen benadrukken dat deze slechts een indicatie geven. Vaak is deze indicatie wat lager dan de daadwerkelijke waarde van de caravan. 

Interessanter is het om te kijken naar de marktwaarde: wat wordt er op de markt gevraagd en betaald voor een bepaald type caravan? Daarvoor zijn verkoopsites zoals Marktplaats een goed uitgangspunt. Onze ervaring is dat de koerswaarde (zoals in de lijsten van de ANWB) van een caravan vaak lager geschat is, zeker bij op dit moment populaire modellen caravans. Is er weinig aanbod van een bepaald model, maar wel veel vraag, dan gaat de prijs automatisch omhoog.

Koerslijst waarde (oude) caravans

Een voorbeeld: volgens de koerslijsten zijn oude, kleine caravans nog weinig waard. Echter, het is momenteel populair om oude caravans te ‘pimpen’. Retro caravans worden geheel gerenoveerd en aangekleed tot een waar vakantieparadijsje. Voor de koper heeft de aankoop van een oude caravan dus een heel andere waarde dan waarover gesproken wordt in de koerslijsten. 

Deze hogere prijs is dus de marktwaarde! Omdat het op deze manier aankleden van een caravan vooral heel afhankelijk is van persoonlijke smaak, is het overigens niet waarschijnlijk dat een gepimpte caravan na de verbouwing ook met winst wordt verkocht.

Ons team is heel transparant in het bepalen van de waarde van de caravan. Wij kijken naar alle aspecten die wij hierboven besproken hebben en geven een eerlijke prijs voor uw oude caravan. Zoals bij elke dealer is dat ook afhankelijk van uw nieuwe aankoop en daar vertellen we graag alles over. U kunt bij ons langskomen in Hillegom, of het onderstaande formulier invullen. Hoe dan ook, u krijgt eerlijk antwoord op de vraag: wat is mijn caravan waard? Graag tot ziens!

Caravan Koerslijst Waarde is niet meer van deze tijd helaas.

Dit was vroeger allemaal veel eenvoudiger, om deze Caravan Koerslijst Waarde te achterhalen. Dat kon men bijvoorbeeld eenvoudig nakijken in de BOVAG/ ANWB Caravan Koerslijst Waarde. Helaas is de ANWB/ BOVAG Caravan Koerslijst Waarde enkele jaren geleden verdwenen,  omdat de prijzen van gebruikte caravans door de particuliere bezitters tijdens de economische crisis omhoog gedreven werden en de complete gebruikte caravanmarkt, steeds verder van de Caravan Koerslijst Waarde af kwamen te staan.

Dat betekende dan ook automatisch het einde  van de caravan koerslijst waarde. 

Wat de algemene standaard was geworden, voor inkoop en inruil voor particulieren en bedrijven in heel Nederland. Door deze marktverschuiving kwamen er geen jaarlijkse ANWB en BOVAG boekjes meer uit en is de ANWB Caravankoerslijst website ook ten einde gekomen. 

De Economische Cricis heeft ervoor gezorgd, dat particuliere caravanbezitters steeds hogere prijzen gingen vragen.

De prijzen die de particulieren voor hun caravans vroegen lagen veel hoger dan de Caravan Koerslijst Waarde prijzen, waardoor men er aan de hand van een koerslijst niet meer uitkwam met de inkoop/ inruilprijzen. Inmiddels hadden de particulieren bijna dealer vraagprijzen gehanteerd en lag de hele caravanmarkt op z’n kop.

Dealers en Handelaren krijgen het moeilijk door de veranderingen en velen sluiten noodgedwongen de deuren.

Daarnaast moesten de dealers uiteraard zaken blijven doen en ook nieuwe caravans kunnen blijven verkopen, waardoor de hoge vraagprijzen van de particuliere caravanbezitters vaak maar geslikt moesten worden, al was het alleen maar om te overleven. Lange termijn handelen zorgde tevens voor dure inruil bij de caravanbedrijven, die uit nood ook steeds meer duurdere occasions binnen kregen door “gedwongen” inruil. Deze inruilcaravans werden natuurlijk ook duur voor de verkoop aan particulieren aangeboden en zo ontstond een Vicieuze Cirkel.

Hierdoor is er een Landelijk probleem ontstaan van Koerslijsten, die niet meer gebruikt konden worden, omdat er een totaal andere marktwerking is ontstaan door de crisis. Hierdoor hebben vele caravanhandelaren en caravanbedrijven de zaak noodgedwongen moeten sluiten helaas.

Caravan Koerslijst Waarde: Waar vind ik deze nu dan?

Er worden tegenwoordig diverse mogelijkheden aangeboden om de Caravan Koerslijst Waarde te bepalen. Vaak wordt er gekeken naar  een vergelijkbare caravan, welke men als bedrijf recent heeft ingekocht en hoe deze caravan is verkocht. Hierbij kan het bedrijf geen geluk hebben gehad, waardoor men dus minder geld voor de caravan krijgt. 

Heeft men geluk gehad met een vergelijkbare caravan, dan ontvangt u hopelijk wat meer voor uw caravan. Het is tegenwoordig dus eerder een spel van vergelijken in plaats van vaste bedragen, die men hanteerde in de tijd van de ANWB/ BOVAG Koerslijst tijden. Toen werkt heel Nederland met dezelfde Caravan Koerswaarde. Hierdoor kon u uitgaan van een vaste waarde voor uw caravan. Terwijl het nu meer wordt berekend op de marktwaarde en het geluk, of ongeluk wat de betreffende Caravandealer bij het verhandelen van een soortgelijke caravan heeft gehad.

caravan koerswaarde

Dus wat is de Caravan Koerslijst Waarde van uw caravan?

Dat is helaas moeilijk te zeggen. Het is , zoals reeds eerder vermeld, tegenwoordig meer een vergelijking van een vergelijkbare caravan, waarbij het gevoel heel belangrijk is. Via RecreaTrader.nl krijgt u het meest realistische bod voor uw caravan. Hierbij maken wij gebruik van ons eigen Netwerk van 100+ aangesloten & gecertificeerde RDW Erkende caravanbedrijven.

Deze Recreatie Specialisten, brengen online een bod uit op uw caravan. Wij vragen u om een duidelijke omschrijving en het liefst een aantal foto’s. De biedingen worden verzameld en hieruit komt een gemiddelde Hoogste Gegarandeerd Bod voor u, waarvoor u tevens direct uw caravan kunt verkopen aan een van onze 100+ RDW Erkende Inkopers.

De caravan wordt gratis via onze gratis ophaalservice in heel Nederland bij u opgehaald, daarbij ontvangt u de betaling en een RDW Vrijwaring en heeft u een zorgeloze afwikkeling bij  via RecreaTrader.nl. Trouwens, wist u al dat u bij ons 100% Gratis service krijgt? Dus €0,00 kosten.

Heeft u voor de verkoop en de overdracht, het kenteken compleet, om de RDW vrijwaring te ontvangen?

Heeft u het kenteken van uw caravan compleet? Via deze link kunt u via de RDW de missende delen bestellen. Zo kunt u dan uw vrijwaring direct regelen via onze RDW Erkende caravanbedrijf, dat uw caravan heeft ingekocht. Een RDW Vrijwaring is zeer belangrijk voor u, omdat dit namelijk het “bewijs van eigendom” vertegenwoordigd, hiermee kunt u dus bij ontvangst aantonen dat u geen verantwoording meer draagt over de caravan en deze heeft overgedragen. Tevens heeft u de code die erop staat nodig, om uw caravanverzekering stop te zetten.

Heeft u vragen? Onze Klantenservice helpt u graag verder.

caravan-gratis-verkopen
onbekend

Wij zijn 7 dagen per voor u bereikbaar, vanaf 9:30 uur tot 22:00 uur.

U kunt ons telefonisch bereiken, door het volgende nummer te bellen: 085-0703117

Tevens mag u ons altijd per mail uw vraag stellen. Klik hier om een Mail te versturen.

Landelijk meer dan 100 door ons geselecteerde RDW erkende inkoopbedrijven

Kies een provicie
Caravan Camper Caravan Camper Caravan Camper Caravan Camper Caravan Camper Caravan Camper Caravan Camper Caravan Camper Caravan Camper Caravan Camper Caravan Camper Caravan Camper
dutch flag Klantenservice: 085-0703117
(7 dagen per week van 9:30 tot 22:00)
dutch flag Klantenservice: 085-0703117
(7 dagen per week van 9:30 tot 22:00)