Wat is de Waarde van mijn Caravan? | BLOG

Wat is de waarde van mijn caravan in 2020?

Wat is de Waarde van Mijn Caravan in 2020? De ANWB/ BOVAG Koerslijst, bestaat deze nog wel?

Wat is de Waarde van mijn Caravan in 2020? Hiervoor werd inderdaad de ANWB/ BOVAG Koerslijst gehanteerd. Dit boekje werd gebruikt door bijna alle caravanbedrijven, of caravanhandelaren. Dit was een eenvoudige manier om een caravan in te kopen, of in te ruilen, omdat deze waarden precies waren vermeld elk jaar. Hierdoor werkte iedereen met dezelfde standaard en prijzen van caravans.

Door het digitaliseren van de maatschappij werd geprobeerd om de Koerslijst digitaal op poten te zetten, maar deze heeft geen lang leven gehad. Daarbij bleek dat de caravaneigenaren steeds meer keken naar verkoopprijzen van caravandealers, waardoor de caravanprijzen steeds hoger zijn geworden de afgelopen jaren.  Hierdoor gingen de jaarlijkse calculaties van de Caravanwaardes voor de Koerslijst niet meer op en ontstond een marktwaarde systeem, waarbij de prijzen niet meer samenhingen met de ANWB/ BOVAG Koerslijst. Wat eerder de standaard was. De marktwerking heeft de laatste jaren gewonnen en gezorgd dat de Koerslijst is verdwenen. 

Wat is de Waarde van mijn Caravan en hoe wordt deze nu dan bepaald?

Zoals reeds eerder besproken, bestaat de ANWB/ BOVAG Koerslijst niet meer.  Uw vraag: “Wat is de Waarde van mijn Caravan en hoe wordt deze nu dan bepaald”:, is een goede vraag en wij zullen dit verduidelijken voor u.” Deze waarde wordt tegenwoordig meer bepaald door het gevoel van een inkoper,  de verkoopbaarheid van de betreffende caravan en de marktwerking voor caravans. Aangezien de prijzen kunstmatig omhoog zijn gegaan, veelal doordat particulieren de waarde van hun caravans richten aan de vraagprijzen van caravandealers ( waarin garantie zit, een Bovag Beurt, Korting zonder inruilmarge, nieuwe banden, enz. ), en omdat het vele caravandealers slechter ging met de hoge prijzen, werden er veel dure caravans wel ingeruild onder druk.

Hierdoor zijn de Occasions langzaam duurder geworden helaas. Op dit moment is de markt zich weer naar een normaler niveau aan het ontwikkelen, omdat er een overschot van te dure caravans staat in Nederland, die niet verkocht worden. en verplicht moeten zakken met de prijs.

Ontvang via RecreaTrader.nl binnen 24 uur, Geheel Vrijblijvend het Hoogste Gegarandeerde Bod op uw Caravan Online van onze 150+ Aangesloten RDW Erkende Recreatie Specialisten. Het Hoogste Gegarandeerde Bod leggen wij u Geheel Vrijblijvend voor.

MARKTWAARDE?

Waar de meeste biedingen bij elkaar komen. ontstaat door onze 150+ RDW Erkende Bieders een Gemiddelde Marktwaarde van uw Caravan.

Op deze manier wordt met alle factoren rekening gehouden. Daarbij heeft u dankzij de grote groep van 150+ RDW Erkende Bieders, die bij ons zijn aangesloten in ons Landelijk Dekkend Netwerk een goede Landelijke Marktwaarde indicatie, die u nergens anders krijgt. Bewezen het Hoogste Bod via RecreaTrader.nl. 100% Gratis Service  en Gratis Ophaalservice van uw Caravan in heel NL 

Wat is de Waarde van mijn Caravan, voor Verkoop binnen 24 uur, tegen het Hoogste Gegarandeerde Bod, van 1 van onze 150+ Aangesloten RDW Erkende Inkopers?

Het nadeel van advertentiesites of reguliere CaravanOpkopers of Caravanbedrijven is, dat de biedingen die uitgebracht worden door deze mensen, niet onderbouwd hoeven worden door hen zelf. Ze kunnen eenvoudig een bod doen, om maar bij u. Ze kunnen gewoon een Bedrag roepen, zonder dat u enige vorm van zekerheid heeft. Ook heeft u geen zekerheid,  of deze Opkopers op de afgesproken Datum en tijd komen opdagen. 

 TIPS: Wat zijn de Kenmerken en de Handelswijze van “Foute Caravan Opkopers”, of  “Foute Caravan Bedrijven”.

Helaas weet u niets van deze personen, die vaak alleen een 06-Nummer hebben, met een andere naam adverteren, de telefoon alleen beantwoorden met :”Hallo?!”.  Tevens staat er geen adres op de Website vermeld. Helaas spreken wij dagelijks klanten die zich hebben ingelaten met een “foute” Opkoper. Veelal zijn ze te herkennen aan een heel hoog, onrealistisch bod , waarmee de zekerheid voor een bezoek wordt veiliggesteld. De realiteit is echter vaak, dat ze de hele dag zulke biedingen uitbrengen en uw afspraak steeds  verzetten. U blijft mooi wachten, want dat hoge bod is wat u denkt te krijgen. Als ze dan uiteindelijk alsnog langskomen, heeft u al 10 potentiële particuliere Kopers afgewimpeld. De foute Opkoper komt dan al met de intentie om het hoge Bod zo snel mogelijk te verlagen, bij u, door het afkraken van uw caravan. Uiteindelijk staat u met lege handen, afgewezen potentiële Kopers, een rotgevoel en minder vertrouwen in de mensheid.

U weet via Advertentie sites nooit zeker met wie u zaken doet!

Wat is de Waarde van mijn Caravan? | BLOG

Er zijn helaas veel Particuliere Caravanbezitters die nog steeds voor deze Grootspraak vallen. Helaas spreken wij dagelijks mensen die een slechte ervaring hebben meegemaakt, of erger nog. Sommige Caravans worden via Advertentie Sites betaald met vals geld, of nooit overgeschreven op naam van de koper, Hierna transporteert men uw Caravan naar een ander  Land, waar men blijft rondrijden met uw Kenteken. Of uw Kenteken voor andere doeleinden gaat gebruiken. Hierdoor komen bijvoorbeeld de verkeersboetes op uw Deurmat terecht. 

Wij weten dat dit soort situaties helaas steeds vaker voorkomen, waarbij wij steeds meer gedupeerde particulieren spreken die in zo’n situatie terecht zijn gekomen via een Advertentie Site. Uiteraard helpen wij deze mensen daarna met een zorgeloze caravan verkoop via RecreaTrader.nl.   Wist u trouwens dat u bij  Caravan verkopen aan een particulier  aansprakelijk bent achteraf, voor achteraf ontdekte schade, welke u op eigen kosten moet laten herstellen. Bij verkoop aan een RDW Erkende Recreatie Specialist van RecreaTrader.nl bent u gevrijwaard van de achteraf ontdekte gebreken en heeft u geen verplichting om deze te herstellen.

Wat is de Waarde van mijn Caravan? Dat is waarschijnlijk een stuk minder dan de Kosten van het Caravan Verkopen aan de verkeerde partij u uiteindelijk kunnen gaan kosten

TIP: Wij raden u als Particuliere Caravan Verkoper dan ook af ,om de risico’s die er schuil gaan bij Verkoop via Advertentie Sites, voor lief te nemen en de Problemen, die er achteraf kunnen ontstaan niet voor lief te nemen. Houd ook in gedachten, dat u bij caravan verkoop aan een Particulier verantwoordelijk bent, voor achteraf ontdekte schade, welke u op eigen kosten moet herstellen. Dit leidt tot Rechtszaken en kosten of waardevermindering, waardoor de opbrengst achteraf, als sneeuw voor de zon verdwenen is.aa

bedankt
bedankt

Wat is de Waarde van mijn Caravan en waar kan ik deze Waarde Ontvangen zonder risico?

Wat is de Waarde van mijn Caravan? | BLOG